FAQ

Nee, absoluut niet. Volg hiervoor de instructies in de meegeleverde gebruiksaanwijzing of kijk het instructie filmpje van SuperJuicer. Hierin vertellen we je alles stap voor stap. Kijk bij het tabblad video’s.

Het schoonmaken van de SuperJuicer is in 3 minuutjes gedaan. Mocht je zelfs hier geen tijd voor hebben kun je de onderdelen van de SuperJuicer in de vaatwasser plaatsen op een programma van max 45 graden Celsius. Belangrijk is wel om altijd eerst de achter gebleven pulp uit de pulpuitgang en de zeef te halen, anders wordt je SuperJuicer ook niet schoon in de vaatwasser! Bekijk ook hiervoor het instructie filmpje van SuperJuicer bij de video’s.

De SuperJuicer is een “eigen” merk slowjuicer. Dit houdt in dat wij rechtstreeks bij de fabrikant onze slowjuicers bestellen zonder tussenkomst van andere partijen. Hierdoor kunnen wij onze doelstelling; Het aanbieden van een slowjuicer die kwalitatief gezien minstens even goed is als de duurdere merken, met dezelfde garantiebepalingen, maar tegen een veel aantrekkelijkere prijs verkopen, waar maken.

De grootste sap-opbrengst bereik je door bij het persen van verse groente- en fruitsapjes de verschillende ingrediënten gedoseerd, afwisselend en vlot door de SuperJuicer te laten gaan. Wissel dradige groente zoals bleekselderij, spinazie, sla en venkel af met harde groente en hard fruit zoals komkommer, appel, ananas, rode biet en wortel. Zorg dat de stukken groente en fruit gemakkelijk in de vulopening van de SuperJuicer passen en geef de SuperJuicer de tijd om de voedingswaar te verwerken. Voer langzaam het tempo op, net zolang totdat je bekend bent met het verwerkingstempo van de verschillende soorten groente en fruit. Sommige groente en fruit hebben een langere verwerkingstijd dan andere.

Verschillende soorten groente en fruit geven ook verschillende hoeveelheden sap. Tomaat geeft relatief weinig nat pulp met heel veel sap waar rode biet meer droog pulp geeft met een hoge sap opbrengst. Er is geen vaststaand rendement te geven, behalve dat de SuperJuicer net als andere slowjuicers enorme hoeveelheden sap uit je groente en fruit weet te “persen”.

Sap kun je het beste in een glazen fles in de koelkast bewaren. Vers sap kun je ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Hou er rekening mee dat de voedingswaarde hierdoor wel langzaam achteruit gaat. Daarnaast kun je vers slowjuice sap heel goed invriezen in een (bpa- vrije) plastic fles. Met het invriezen van je verse sapjes gaan en nagenoeg geen voedingsstoffen verloren.

Voor het overgebleven pulp kun je diverse alternatieven verzinnen. Hieronder een aantal suggesties:

  • Hartige groente pulp gebruiken als basis voor groentebouillon
  • Wortelpulp gebruiken voor carrotcake
  • Amandelpulp drogen in de oven en fijnmalen voor amandelmeel
  • Compost voor in de groente tuin
  • Zoete fruit pulp verwerken in muesli- en candybars

Er zijn een paar zeer kenmerkende en belangrijke verschillen, hieronder volgt een overzicht:

Sapcentrifuge SuperJuicer
1000+ toeren per minuut 43 toeren per minuut
Sap kort houdbaar en niet in te vriezen Sap tot 72 uur houdbaar in koelkast en makkelijk in te vriezen
Lastig schoonmaken, veel (kleine) onderdelen Makkelijk schoonmaken, 5 grote onderdelen. Vaatwasser bestendig tot 45 graden Celsius
Maakt zeer veel lawaai Is erg stil
Ongeschikt voor bladgroente en kruiden Geschikt voor alle soorten groente, fruit en kruiden

De diverse merken slowjuicers verschillen vaak qua technische specificaties niet zo veel. De technologie achter het slowjuicen namelijk; “het op een lage toeren persen van het groente en fruit door middel van een centrale schroef”, is bij alle verticale slowjuicers hetzelfde. Veel van de diverse merken verschillen met name in prijs en type model. Veelal worden de verschillende merken door dezelfde fabrikant geleverd en is het binnenwerk en motorgedeelte hetzelfde. Voor een uitgebreide vergelijk kun je op onze vergelijkingspagina kijken.

Zonder het filteren van de vezels uit verse groente en fruit zou er geen sap ontstaan. Met de SuperJuicer onttrek je alle sap (welke rijk is aan de voedingsstoffen) uit de groente of fruit. Hierdoor heb je de voordelen van alle gezonde voedingstoffen zonder dat je hierop hoeft te kauwen.

Probeer voornamelijk sap te maken van groente. Fruit (en fruitsap met name) heeft meer invloed op je bloedsuikerspiegel dan groentesap omdat fruit veel meer suiker bevat. Gebruik fruit met name als smaak- en zoetmaker in je groentesapje. Hierdoor ondervindt je geen nadelige gevolgen van de suikers die zich in fruit bevinden.

Ja! Er zijn diverse filmpjes te vinden van de SuperJuicer op internet. Een aantal hebben we zelf gemaakt als instructie. Daarnaast zijn er ook filmpjes van klanten, (food) bloggers en enthousiaste volgers te vinden op internet, de diverse social media kanalen en YouTube.

Toen SuperJuicer opgericht werd is er een doelstelling bepaald, namelijk:

“Het aanbieden van een slowjuicer die kwalitatief gezien minstens even goed is als de duurdere merken, met dezelfde garantiebepalingen, maar tegen een veel aantrekkelijkere prijs”.

Aangezien de SuperJuicer slowjuicer zeer aantrekkelijk geprijsd is, hebben wij niet zo’n grote marge op onze producten. Wij kijken daarom kritisch naar ons marketing en promotie budget en proberen waar mogelijk creatieve en goedkope oplossingen te bedenken. Hierdoor kunnen wij de prijzen laag houden, welke ten goede komt van jou, als klant!

SuperJucier is lid bij het onafhankelijk webwinkelkeur en klanten kunnen reviews achterlaten via zowel het webwinkel keurmerk als The Feedback Company. Daarnaast zijn er diverse reviews van klanten, (food) bloggers en enthousiaste volgers terug te vinden op intranet, onze social media kanalen en YouTube!