Slowjuicer Sinterklaas groentesapje!De mogelijkheden met koud geperste sapjes zijn eindeloos! Wat te denken van een overheerlijk sapje voor Sinterklaas?


Het heerlijk avondje is niet compleet zonder mandarijnen, want die neemt de Sint standaard met zich mee ons koude kikkerlandje in. Waarom is dat eigenlijk? Wat uitzoekwerk leert ons het volgende:

Er was eens een arme, oude man met drie dochters. Voor elke dochter moest de oude man een bruidsschat geven aan de toekomstige echtgenoot. Hoe hoger de bruidsschat, des te groter de kans op het vinden van een goede echtgenoot voor de dames. Helaas kon de arme man zich geen grote bruidsschat voor zijn dochters veroorloven en zouden zij gedoemd zijn verkocht te worden als slavinnen. Toen de nood echter het hoogst was, ploften er buidels met goud in het huis van de man. De geldbuidels werden door Sint Nicolaas door het open raam naar binnen gegooid en belandden in de schoenen die voor de haard stonden te drogen. Zo zorgde de goedheiligman er voor dat de dochters toch konden trouwen. (Vandaar ook het schoentje zetten.)

De geldbuidels in dit verhaal zijn later vaak geïnterpreteerd als mandarijnen. De mandarijn staat hier symbool voor zowel tegenspoed als luxe. Vandaar dat de Sint dus met mandarijnen strooit.

Of zou het toch komen doordat hij uit Spanje komt en mandarijnen daar rijkelijk groeien?

Het doet er ook niet toe, wij zijn blij dat de Goedheiligman mandarijnen met zich meebrengt. Ze zijn in deze tijd van het jaar namelijk heerlijk zoet en ideaal om sapjes mee te maken. Zeker sapjes die ook geschikt zijn voor de kleinsten onder ons!

Speciaal voor de kinderen bedachten wij daarom een sapje met pompoen, mandarijnen en kaki’s (ook wel bekend als sharonfruit). Als finishing touch voegden we nog wat speculaaskruiden toe en tadaaaa… onze Sinterklaas kan niet meer stuk!

Wil jij een Heerlijk Avondje met deze sap? Hierbij het recept:

Recept voor Sinterklaas Sap

Ingrediënten:

Voor 1 liter sap

  • 1 kleine flespompoen
  • 4 kaki’s
  • 4 mandarijnen
  • 1- 2 tl Speculaaskruiden

Bereiding


  1. Verwijder de bovenkant van de kaki’s en de schil van de mandarijnen.
  2. Snijd de pompoen en het fruit zo dat ze in de Superjuicer passen.
  3. Doe de pompoen, mandarijnen en kaki’s een-voor-een in de Superjuicer.
  4. Meng tot slot de speculaaskruiden door het sap.
  5. Enjoy!Tip!

Vind je het zonde om het pulp uit de juicer weg te gooien? Bewaar het voor baksels! Wat te denken van een overheerlijke pompoentaart?

Let op dat je de pompoenpulp apart houdt van de andere pulp. Dat gaat het makkelijkst door de pompoen als eerste door de Superjuicer te doen, de pulp te verwijderen en daarna pas de kaki’s en de mandarijnen te laten juicen.Meer recepten?

Vind je het leuk om meer van dit soort recepten en inspiratie te bekijken. Volg dan onze social media kanalen Facebook en Instagram. Hierop plaatsen wij geregeld alternatieven mogelijkheden voor je slowjuicer.

Juice up your life! Veel succes met het maken van de bovenstaande heerlijke gerechten!
Alle edities

Happy new year Detox Recept 2017

Pompoenkersttaart 2016

Sinterklaas sapje 2016

Oktober 2016

September 2016

Augustus 2016