HAPPY NEW YEAR!

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en hier hebben wij super veel zin in! Zoals dat je van ons gewend bent gaan we ook in 2017 weer door met het delen van allerlei lekkere (nieuwe) sapjes, inspirerende recepten en coole samenwerkingen en acties!Maar voordat we daarmee beginnen ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe het met de goede voornemens staat? Heb jij die gemaakt? En zo ja, wat zijn dan precies je goede voornemens? Januari lijkt met uitstek dé maand te zijn om te starten met goede gewoontes of oud geworden goede gewoontes nieuw leven in te blazen. Ik zou het tof vinden als je deze met mij wilt delen!

Zo aan het begin van het jaar vroeg ik mij af waar goede voornemens nou eigenlijk vandaan komen? Ieder jaar weer maken we ze massaal, om er vaak (helaas) na een aantal weken of paar maanden achter te komen dat ze toch nét niet helemaal gelukt zijn. En hoe komt dit dan dat ze soms wel en soms niet lukken?

Een rondje op het internet leert mij dat de goede voornemens terug gaan naar het Babylonië van 4000 jaar geleden. Het nieuwe jaar werd gebruikt om geleend gereedschap terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Als we kijken naar het heden zien we dat het nieuwe jaar gebruikt wordt als “nieuw begin”, bij dingen waar mensen vaak moeite mee hebben. Stoppen met roken, afvallen, schulden terug betalen, meer tijd en aandacht aan familie een vrienden besteden.

Maar waarom is het dan zo moeilijk om van deze goede voornemens, vaste gewoontes te maken? Ons brein is “gebouwd” om veranderingen te weerstaan. Het heeft een aantal slimme trucjes waardoor het makkelijker is om de oude gewoonte voort te zetten dan om een nieuwe gewoonte te integreren in je leven. Om te veranderen moet de kracht van deze trucs tijdelijk uitgeschakeld worden. En daar is het nieuwe jaar de perfecte gelegenheid voor. Verwelkom deze periode om jezelf nieuwe dingen aan te leren ook als dit met vallen, opstaan, ploeteren, terugvallen, twijfelen en weer doorgaan, gaat.

Het hele integreren van de nieuwe slowjuice gewoonte is waar wij onze lust en leven van hebben gemaakt want dat is precies waar wij alles van weten. Het integreren van een nieuwe-goede- slowjuice- gewoonte gaat niet zonder slag of stoot, maar met een beetje doorzettingsvermogen en HULP van onze kant kom je een heel eind! Wij wensen je een heel happy maar bovenal gezond 2017 toe!

Liefs, Linda

Ps…. Ik zou het nog bijna vergeten, maar ik heb natuurlijk ook een heel lekker detox sapje voor je gemaakt, zodat je gelijk weer wat inspiratie hebt om je goede voornemens (nieuw) leven in te blazen! Bekijk ‘m HIER!


Meer recepten?

Vind je het leuk om meer van dit soort recepten en inspiratie te bekijken. Volg dan onze social media kanalen Facebook en Instagram. Hierop plaatsen wij geregeld alternatieven mogelijkheden voor je slowjuicer.

Juice up your life! Veel succes met het maken van de bovenstaande heerlijke gerechten!
Alle edities

Happy new year Detox Recept 2017

Pompoenkersttaart 2016

Sinterklaas sapje 2016

Oktober 2016

September 2016

Augustus 2016