Pompoen kersttaart pulp recept



Met de hoeveelheden sap die wij maken, belandt er ook heel wat pulp in de vuilnisbak. Eeuwig zonde, vinden wij. Hoewel alle vitaminen en mineralen uit de groenten en fruit perfect in onze sapjes belanden, blijven er een hoop verteerbare en onverteerbare vezels in de pulp achter. En die zijn juist zo fijn voor de darmen!

Gelukkig hebben we daar iets op gevonden. Je kunt namelijk met de pulp perfecte baksels maken! Wat te denken van bietenburgers, carrot cake of pompoentaart?

Die laatste leent zich perfect voor de Kerstdagen en laten wij toevallig pompoenpulp over hebben van de Sinterklaas Sap die wij eerder deze maand maakten. Wij zochten er wat overheerlijke ingrediënten bij en dat resulteerde in deze mooie pompoen-kersttaart.

Wil jij deze taart ook maken? Bekijk het recept hieronder.

Recept voor pompoen-kersttaart

Ingrediënten:

Voor een taart met een diameter van 26 cm


Voor de taart:

  • 100 gram gewelde abrikozen (zonder pit)
  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 ml honing
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille aroma
  • 500 gram pompoenpulp
  • 250 tot 350 gram (spelt) volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram boter

Voor het glazuur:

  • poedersuiker
  • water



Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de abrikozen, banaan en amandelmelk met de keukenmachine tot een romige crème.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker, honing en de kruiden toe en mix dit met de handmixer door het crème-mengsel.
  4. Voeg nu de eieren en het vanille-aroma toe en meng het geheel met de handmixer kort door elkaar.
  5. Vouw het meel en het bakpoeder met een spatel voorzichtig door het natte mengsel. Roer niet te hard, zodat het geheel lekker luchtig blijft. Begin met 250 gram meel. Als dit te droog blijft, voeg je langzaam meer meel toe.
  6. Schep de pompoenpulp door het meel.
  7. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  8. Zet de taart 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Maak terwijl de taart in de oven staat de icing. Vermeng hiervoor de poedersuiker met het water.
  10. Haal na 60 minuten de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Smeer hierna de icing over de taart (nog in de vorm) tot een mooi glazuur.

En daar is je zelfgemaakte kersttaart.

We wensen jullie alvast hele fijne feestdagen. Smullen maar!



Meer recepten?

Vind je het leuk om meer van dit soort recepten en inspiratie te bekijken. Volg dan onze social media kanalen Facebook en Instagram. Hierop plaatsen wij geregeld alternatieven mogelijkheden voor je slowjuicer.

Juice up your life! Veel succes met het maken van de bovenstaande heerlijke gerechten!




Alle edities

Happy new year Detox Recept 2017

Pompoenkersttaart 2016

Sinterklaas sapje 2016

Oktober 2016

September 2016

Augustus 2016